Centre for Comparative Medicine and Bioimage in Badalona

← Back to the Portfolio

A forefront scientist facility integrated into the natural environment.
The building focuses on energy efficiency, environmental sustainability and landscape integration. A compact volume with a biospheric façade made of wood, surrounded by naturalized exterior spaces hosts a complex functional program.
Authors: Pilar Calderon, Lluís Corbella, Marc Folch, Mario Nahra and Pol Sarsanedas

Project Design and On-site supervision:

Architecture: Pilar  Calderon  and  Marc  Folch  (CALDERON‐FOLCH  Studio)  and  Pol  Sarsanedas

Landscape architecture: Lluís Corbella (COMA Arquitectura)

Services Engineer: Mario Nahra (IPB Chemgineering)

Structural Engineer: Bernuz-Fernánmdez Arquitectes
Construction management: RamonCisa (BETARQ)
Project management: Marc Jaumà, Eduardo Urbano, Miquel Lluch, Joaquim Puig and Sara Capdevila
Safety coordination:  Jesús Fernández (TRESAT)
Graphic Design: Maria Beltran and Judit Canela
Photography: José Hevia

Awarded
BARCELONA, SPAIN
Research Scientist Facility

area: 4.664 m2, 5.045 m2 (outdoor)
butget: 7.176.409 €

* selected FAD AWARDS 2019

  • Date: 2013-2018
  • Client: Insitut d'Investigació GermansTrias i Pujol (IGTP) 
  • Filed under: building